Milieuzones in Europa

3 July 2017

Werk je regelmatig in het buitenland? Of neem je je bestelbus mee op vakantie? Dan is het goed te weten waar je wel en niet mag komen, diverse lokale overheden hebben restricties gesteld aan (met name) dieselvoertuigen. Hier vind je een handig overzicht zodat je niet onderweg voor verrassingen komt te staan.

Nederland
Ook in ons eigen land zijn enkele milieuzones. In Rotterdam zijn voertuigen met een bezinemotor gebouwd vóór 1 juli 1992 en voertuigen met een dieselmotor van vóór 1 januari 2001 niet meer welkom. Utrecht heeft voor dieselvoertuigen een zelfde beleid, met een benzinemotor mag je onbeperkt de stad door. In Amsterdam zijn sinds begin 2017 binnen de A10 bestelwagens met een dieselmotor die vóór 1 januari 2000 gebouwd zijn niet meer welkom. Voor stadsdeel Noord en diverse bedrijventerreinen geldt een uitzondering.

Duitsland
In Duitsland mag je zonder zogenaamde ‘Umweltplakette’ veel regio’s (inclusief vrijwel alle stadscentra van grotere steden) niet meer in. De Autobahn is geheel vrijgesteld, wie alleen op doorreis door Duitsland komt hoeft zich dus geen zorgen te maken.

De ‘Umweltplakette’ is een rode, oranje of groene sticker die je op je raam moet plakken. Deze worden in Nederland voor veel geld verkocht, maar als je de taal enigzins machtig bent kun je veel goedkoper in Duitsland zelf een sticker halen. Deze zijn daar verkrijgbaar bij de TÜV, die overal goed is aangegeven. Vrijwel alle milieuzones, die door borden worden aangegeven, kom je tegenwoordig alleen nog maar in met een groene sticker. Mocht je voertuig een rode of oranje sticker nodig hebben, kun je dus ook besluiten om van de aanschaf van zo’n sticker überhaupt af te zien. Hier kun je zien voor welke kleur sticker je in aanmerking komt en hier is een kaart met alle Duitse milieuzones.


België
De binnenstad en linkeroever van de Schelde in Antwerpen zijn een Lage Emissie Zone. Hier kun je zien of je er in mag.

Frankrijk
In Frankrijk heb je sinds kort op veel plekken ook een ‘Ecovignet’ nodig. Op de Nederlandstalige website van de Franse overheid (jazeker, die bestaat!) wordt duidelijk uitgelegd hoe dit op het eerste gezicht toch wat ingewikkeld ogende systeem werkt.

Spanje
In enkele Spaanse steden, waaronder Madrid, zijn milieuzone’s ingericht, waar alleen vergunninghouders in mogen rijden. Deze worden met het bord ‘Area de prioridad residencial’ aangegeven.

Groot-Brittannië
In London moet ieder voertuig met een verbandingsmotor van maandag tot en met vrijdag een zogenaamde ‘congestion charge’ betalen. Daarnaast geldt voor grote voertuigen, dus ook de meeste bedrijfswagens, een Low Emission Zone in het gebied. Als je het gebied in wilt moet je flink betalen als je voertuig niet aan de regels voldoet. De hele Low Emission Zone staat vol met camera’s die registreren wie zich waar bevindt, dus als je niet minstens twee weken van te voren toegang hebt aangevraagd wordt de (hoge) boete automatisch thuis gestuurd. Meer informatie hier.

Italië
Ook Italië ligt vol met ‘ZTL’, de zogenaamde Zona a Traffico Limitato. De regels zijn zeer complex en verschillen per regio, terwijl de boete’s erg hoog zijn. Als je twijfelt of je ergens in mag is het beter aan de rand van de milieuzone te parkeren en verder te gaan met een andere manier van transport. Omdat de zones per regio geregeld zijn, is er geen nationaal overkoepelend overzicht, maar de ANWB heeft een aardige samenvatting gemaakt.

Tsjechië
De binnenstad van Praag is vooralsnog de enige Tsjechische milieuzone. Het systeem is vergelijkbaar met dat van Duitsland, men werkt met gele en groene stickers, die je voor 80 kroon (dat klinkt duurder dan het is, namelijk een euro of 3) bij de verkeersafdeling van de gemeente Praag kunt kopen.

Oostenrijk
In Oostenrijk is een ‘Abgasplakette’ verplicht voor bedrijfswagens. Deze kost 25 euro en is bij veel garages en alle steunpunten van de ÖAMTC te koop.

Denemarken
In Denemarken heb je vanaf 3,5 ton GVW een ‘EcoSticker‘ nodig in de grote (binnen)steden.

Hongarije
In de grote steden worden voertuigen met een Euro 3 (of oudere) motor geweerd in het geval van een smog-alarm. Zo’n alarm wordt minstens 24 uur van te voren afgekondigd.

Zweden
In de binnensteden van Göteborg en Stockholm geldt een ‘congestion tax’. Om toeristen te vriend te houden geldt deze tax niet in juli, in het weekend en op nationale feestdagen. De tax geldt voor alle motorvoertuigen en wordt automatisch geheven. Bij het inrijden van de zone wordt je kenteken gefotografeerd, de rekening wordt daarna thuis gestuurd.